RSS

ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ!

11 Οκτ.

Ναι, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ! Γι’ αυτό η Δυτική Αθήνα ξεσηκώνεται και αναλαμβάνει δράση για τη σωτηρία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το εγκατέλειψε στην τύχη του, τώρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι πολίτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Έτσι, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι ΟΛΟΙ πάμε στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» για να φωνάξουμε! Ο κύριος Σουφλιάς υποσχέθηκε, από τον Μάιο, στους Δημάρχους χρηματοδότηση για τη συντήρηση και την ανάπτυξη του Πάρκου. Αλλά τώρα σιωπά.

Η κινητοποίηση οφείλεται στην πρωτοβουλία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) και των δήμων Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και Καματερού.

Τι διεκδικούμε, λοιπόν, ως πολίτες; Απλά πράγματα, τα οποία ο Σουφλιάς και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους:

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Τη μετατροπή του Πάρκου σε υπερτοπικό πόλο πρασίνου, οικολογίας, περιβαλλοντικής επιμόρφωσης, πολιτισμού και αναψυχής. ΚΑΙ Να περάσει η ευθύνη λειτουργίας του Πάρκου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αν υπάρχει σήμερα το Πάρκο, αυτό οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στη δράση και στις φιλότιμες προσπάθειες του ΑΣΔΑ και των δήμων της περιοχής, παρά το οικονομικό εμπάργκο που έχει επιβάλει τα τελευταία χρόνια η Πολιτεία.

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Σπύρος Κουβέλης,  σχετικά με την κακοδιαχείριση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Επανερχόμαστε στο θέμα του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», μετά την σχετική επερώτηση που καταθέσαμε στις 21 Μαρτίου 2008, διότι το Πάρκο συνεχίζει να αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα κακοδιαχείρισης, αδιαφάνειας και οικολογικού εγκλήματος, αφού σήμερα η πλήρης εγκατάλειψη, το οδηγεί με βέβαια βήματα σε μία κατάσταση μη αναστρέψιμη.

Έστω και καθυστερημένα, οφείλει η κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία να ασχοληθούν σοβαρά με την προστασία του αστικού πρασίνου που απέμεινε μετά και την καταστροφή στην Πάρνηθα. Είναι απαίτηση των πολιτών.

Οι κάτοικοι της περιοχής εμφανίζονται ενοχλημένοι από την απαράδεκτη κατάσταση και ανησυχούν για το μέλλον του Πάρκου, που μόνο στην Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση δεν στοχεύει, όταν:

  • χρησιμοποιείται για να στεγάζει σχολή καράτε
  • ξεσπά πυρκαγιά στον οικίσκο που στεγάζει τη σχολή αυτή και ο ιδιοκτήτης ζητά ανανέωση της άδειας λειτουργίας της
  • φιλοξενεί ως άλλος ζωολογικός κήπος έκθεση φιδιών σε λυόμενη κατασκευή
  • η αίθουσα εκδηλώσεών του έχει νοικιαστεί στην Κτηματολόγιο ΑΕ ως χώρος υποβολής αιτήσεων
  • το Κτήμα Βιολογικών Καλλιεργειών (έκταση 50 στρέμματα εντός του Πάρκου) είναι πλέον εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο μετά τη λήξη της σύμβασης με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Τα δεδομένα είναι ότι:

– Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης λήγει την 1/12/2008 και μέχρι στιγμής δεν προετοιμάζεται κανένα διάδοχο σχήμα.

– Ο Δήμαρχος Ιλίου και οι εκπρόσωποί του δεν προτίθενται πλέον να συμμετάσχουν στον υπολειτουργούντα Φορέα και με παρεμβάσεις τους καθιστούν σαφές ότι παρεμποδίζει το έργο τους και αυτό του Αναπτυξιακού Συνδέσμου  Δυτικής Αθήνας.

 

Ετικέτες:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: