RSS

Κύριε Καραμανλή, ένα στα τέσσερα Ελληνόπουλα ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας

06 Οκτ.

Ο Καραμανλής έκλεισε την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, με την παράθεση της προσωπικής του στάσης απέναντι στα αξιώματα. «Δεν φιλοδοξώ παρά να προσφέρω στον τόπο αυτό, να υπηρετώ τους πολίτες. Στα κατεστημένα συμφέροντα απαντώ ότι δεν συμβιβάζομαι εις βάρος της πατρίδας μου». [Δυστυχώς, δεν θα γελάσουμε!…]

Τότε πώς συμβιβάζεται με τον εαυτό του όταν ένα στα τέσσερα παιδιά στην Ελλάδα ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ ως προς το ύψος και την αποτελεσματικότητα των κοινωνικών δαπανών για την καταπολέμηση της φτώχειας, η Ελλάδα εμφανίζει από τις πιο χαμηλές επιδόσεις στην Ευρώπη.

Κι επειδή δεν λέμε λόγια του αέρα, πρέπει να ξέρει ότι τα στοιχεία προέρχονται από έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα έδωσε στη δημοσιότητα ο αρμόδιος επίτροπος κοινωνικών υποθέσεων Βλαντιμίρ Σπίντλα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Το ποσοστό των παιδιών στην Ελλάδα που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας ανέρχεται στο 23%, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπολογίζεται στο 19%. Ο ευρωπαίος επίτροπος Βλαντιμίρ Σπίντλα επισημαίνει ότι τα βασικά αίτια της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα είναι συνήθως ότι δεν εργάζονται και οι δυο γονείς – ιδιαίτερα οι μητέρες – αλλά ακόμα και όταν εργάζονται αμείβονται με πολύ χαμηλό μισθό.

Κύριε Καραμανλή, ή το ξέρατε και αδιαφορούσατε για πέντε χρόνια ή δεν το ξέρατε, οπότε πάλι είναι εις βάρος σας. Ένας άσχετος πρωθυπουργός, που μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας ανακοινώνει για άλλη μια φορά τα αυτονόητα: Θα αντιμετωπίσει τη  φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο στο πετρέλαιο, την ακρίβεια, την ανεργία, τις κοινωνικές ανισότητες… Θα χτυπήσει το κατεστημένο, τους νταβατζήδες, τα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να τον «ρίξουν»!

Κύριε Καραμανλή είστε αστείος…

 

Ετικέτες: ,

5 responses to “Κύριε Καραμανλή, ένα στα τέσσερα Ελληνόπουλα ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας

 1. John

  6 Οκτωβρίου, 2008 at 12:22 μμ

  Την κρίση την προκάλεσε η άγρια νεοφιλελεύθερη αντιλαϊκή πολιτική των καπιταλιστικών υπερκερδών.

  ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ.

  Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ έχουν σοβαρότατες ευθύνες γι’ αυτή τη κατάσταση, γιατί με την πολιτική τους μετέτρεψαν την χώρα σε «ζητιάνο», παραδίδοντάς τη στο υπερεθνικό ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και το τσιράκι του, πατήρ Εφραίμ.

   
 2. diktyon

  6 Οκτωβρίου, 2008 at 2:44 μμ

  Ρε συ John, έχεις την εντύπωση ότι θα μας «ζυμώσεις»; Εδώ και πέντε χρόνια κυβερνάει η Δεξιά.Λοιπόν, εμείς πολεμάμε τη Δεξιά. Το ΠΑΣΟΚ ανήκει είτε σ’ αρέσει είτε όχι, στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη κι ο ρόλος του είναι ηγετικός. Εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι μονάχα με το ΠΑΣΟΚ θα δούμε άσπρη μέρα. Κατάλαβες; Φυσικά δεν με απασχολεί το ΚΚΕ που δεν νοιάζεται παρά μόνο πώς θα κρατάει τον κόσμο του στους δρόμους. Τίποτε άλλο. Γεια χαρά.

   
 3. John

  6 Οκτωβρίου, 2008 at 5:30 μμ

  Εσύ μπορείς να υπερασπίζεσαι το κόμμα σου, δικαίωμά σου. Εγώ απλά εκφράζω την προσωπική μου γνώμη και για τους δύο πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου, είτε σου αρέσει, είτε όχι.

  Καταρχάς δεν ανήκω στο ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, όπως το ΝΑΡ και το ΜΕΡΑ της ομάδας Βατικιώτη/Δελαστίκ/Ελαφρού. Ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΝ.

  Είμαι υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, γιατί υπερασπίζεται την λεγόμενη «γενιά των 700 ευρώ» και αγωνίζεται για την ανατροπή αυτής της ανάλγητης και βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις. Ο Τσίπρας, πρώην στέλεχος της ΚΝΕ και οπαδός του ΚΚΕ, ανήκει στον «σκληρό πυρήνα» της Νεολαίας του ΣΥΝ.

  Συνεπώς, ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ την πρόταση για συνεργασία με ένα κόμμα που εφαρμόζει μια πολιτική υπέρ των συμφερόντων της καπιταλιστικής πλουτοκρατίας. Γιατί το ΠΑΣΟΚ, αν γινόταν κυβέρνηση την επόμενη μέρα, θα συνέχιζε την ίδια τρομοκρατική φοροεπιδρομή που εφαρμόζει σήμερα ο κ. Αλογοσκούφης σε βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

   
 4. diktyon

  7 Οκτωβρίου, 2008 at 2:20 πμ

  John, Εγώ υπερασπίζομαι το κόμμα μου κι εσύ τον… Τσίπρα σου! Το κόμμα μου έχει μια μακρά ιστορία αγώνων και προσφοράς, που έχει καταγραφεί και στη συνείδηση του ελληνικού λαού και τίποτε, μα τίποτε, δεν μπορεί να την αναιρέσει και να τη σβήσει. Αν η «ιστορία» του Τσίπρα σου είναι η συμμετοχή του στις μαθητικές κινητοποιήσεις, τότε… χάρισμά σου!
  Πάντα με φιλική διάθεση…

   
 5. John

  7 Οκτωβρίου, 2008 at 4:07 μμ

  My friend, μου φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεσαι το άλλο πρόσωπο του κομματός σου. Εκεί είναι που μου τα χαλάς. Γι’αυτό, σε παρακαλώ να αφήσεις τα περί «μακράς ιστορίας αγώνων και προσφοράς» και να προσγειωθείς στην πικρή πραγματικότητα.

  Τις πραγματικές διαθέσεις του ΠΑΣΟΚ για συνέχιση της ίδιας βάρβαρης πολιτικής που εξυπηρετεί τους άπληστους ιμπεριαλιστές αποκάλυψε σε συνεντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πρίν από ένα μήνα.

  Το ΠΑΣΟΚ ήταν προοδευτικό κίνημα της Αριστεράς από το 1981 ως το 1985, όταν ο Κώστας Σημίτης, ως νεοφιλελεύθερος υπουργός Εθνικής Οικονομίας, το μετέτρεψε σε δεξιό κόμμα του κεφαλαίου, το οποίο έβαλε την χώρα σε μια μακροχρόνια περίοδο παρατεταμένης μονόπλευρης λιτότητας, η οποία συνεχίζεται ως σήμερα….

  Παρά τις φιλολαϊκές «κορώνες» του Γιώργου Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να είναι κόμμα που εξυπηρετεί την αδηφάγα και πολεμοκάπηλη υπερεθνική ελίτ και τα τσιράκια της (ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, Παγκόσμια Τράπεζα).

  Πόσο μάλλον όταν ο αλήστου μνήμης Βασίλης Κοντογιαννόπουλος είναι μέσα στο κόμμα. Παλιό στέλεχος της ΝΔ ως το 1994/95, ο κ. Κοντογιαννόπουλος διετέλεσε υπουργός Παιδείας επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη (1990-1991). Ο Τσίπρας, μαζί με τους ΚΝίτες της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας» που πρωτοστατούσαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΚΝΕ εναντίον της αναχρονιστικής ρητορικής του «0+0=14» τον εξανάγκασαν σε παραίτηση με αφορμή την πυρπόληση του «ΚΑΠΠΑ ΜΑΡΟΥΣΗΣ» από τους κουκουλοφόρους το 1991.

  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον ο Αλέξης Τσίπρας απορρίπτει την πρόταση συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ.

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: