RSS

«ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ» ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!

27 Σεπτ.
Του ΣΤΑΘΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Τατούλης, Πολύδωρας, Μανώλης, Μιχαλολιάκος, Πουπάκης… Αυτούς, τον τελευταίο καιρό, τα μέσα ενημέρωσης «αντάρτες» τους ανεβάζουν, «αντάρτες» τους κατεβάζουν. Τελικά, δεν είναι παρά… κότες! Όχι ότι περίμενα να είναι κάτι άλλο. Αλλά είναι ευχάριστες φιγούρες του κομματικού και γενικότερα του δημόσιου βίου. Ο ένας είπε ότι τους «ροκανίζουν» ποντίκια, ο άλλος ότι δέχονται «βολές από τους βαρκάρηδες», ο τρίτος ότι περνούν κρίση και δεν μπορούν να το κρύψουν, ο τέταρτος ότι «κάποιοι χωρίς πραγματικό θεσμικό ρόλο εισχωρούν και στιγματίζουν πρόσωπα και αξίες στην παράταξη» και ο συνδικαλιστής ενοχλείται από «συγκεκριμένες πρακτικές»... Αυτούς φοβήθηκε ο Καραμανλής; Αμφιβάλλω. Το στραπάτσο που έπαθε στη Θεσσαλονίκη και που φάνηκε στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, δεν μπόρεσε ούτε ο ίδιος αλλά ούτε το επιτελείο του να αντέξουν. Θεώρησαν ότι θα μπορούσε να «επανορθώσει» με μια «σκληρή» ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ. Τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια θα κάνουν τη δουλειά τους και θα προβάλουν την «αποφασιστικότητα» κιαι το «δυναμισμό» του Καραμανλή που φέρεται αποφασισμένος [sic] να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να υλοποιήσει τις «μεταρρυθμίσεις»που έχει εξαγγείλει. Μα ο Τατούλης είπε ότι «οι μεταρρυθμίσεις αργούν, οι μεταρρυθμίσεις έμειναν πίσω»! Δεν το λέμε εμείς οι αντίπαλοι. Και δεν το λέει μονάχα ο Τατούλης.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ: «Με τη σημαία της διαφάνειας εκλεγήκαμε και αυτήν θα θέλαμε να υπηρετήσουμε. Λίγοι και γνωστοί τυχοδιώκτες όμως, παρεισέφρησαν στο κόμμα και με όχημα το κόμμα έκαναν φέουδα και τους ενδιέφερε μόνο να υπηρετήσουν τους προσωπικούς τους θώκους. Ζήτησα διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να μην φτάσουμε ώς εδώ. Αντί όμως κάποιοι να διορθώσουν τη μουσική, προτίμησαν να πυροβολήσουν τον πιανίστα. Αυτή η επικοινωνιακή πολιτική, που απέδωσε πολλά ιδιωτικά οφέλη στους εμπνευστές, αφαίρεσε από την πολιτική την ουσία και τη συρρίκνωσε. Αλλά στο τέλος, η εικόνα δεν κρύβει την αλήθεια. Μίλησα αυστηρά πολιτικά. Δεν εισακούστηκα. Και το γεγονός ότι επέλεξα να τα πω σε εσάς τον ίδιο, κύριε πρόεδρε, κανείς δεν έχει άλλοθι να λέει ότι δεν γνώριζε –κανείς δεν μπορεί να παριστάνει τη φυλακισμένη στον Πύργο βασιλοπούλα. Οι μεταρρυθμίσεις αργούν, οι μεταρρυθμίσεις έμειναν πίσω. Ποιοι παρεμποδίζουν; Όχι, πάντως, εμείς που αγωνιστήκαμε να σπάσουν τα φέουδα. Άλλο είναι το βαθύτερο πρόβλημα. Με την παντελή απουσία ιδεολογίας μεταρρυθμίσεων, δεν έχουμε εξηγήσει στον ελληνικό λαό το ευρύτερο σχέδιο. Ο μεσαίος χώρος και ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός δεν απαντούν ούτε στα δευτερεύοντα. Πώς θα επανιδρύσουμε το κράτος, αν δεν δώσουμε απαντήσεις πώς θέλουμε τη δική μας επανίδρυση. Για τις βαθύτερες κρίσεις που βιώνουμε, τον ιδεολογικό καμβά και τον ρόλο μας όχι σε επίπεδο ηθικιστικής ρητορείας αλλά ως πραγματικό φαινόμενο, πρέπει να προχωρήσουμε στη χάραξη μιας νέας στρατηγικής -τώρα να τα συζητήσουμε- άλλος χρόνος δεν υπάρχει. Η παράταξή μας δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Η αδράνεια δεν είναι επιλογή, τα σκουπίδια κάτω από το χαλί δεν είναι επιλογή, να ανοίξουμε το παράθυρο και να διώξουμε τις αράχνες και τα ποντίκια που μας ροκανίζουν».

ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: «Είμαι ο Βύρων Πολύδωρας. Σας συστήνομαι για να μην είμαστε ξένοι ο ένας στον άλλον κι ακόμη χειρότερα, εγώ ξένος στο σπίτι μου. Θα σας πω ένα μύθο του Αισώπου. Είναι η πηρωθείσα έλαφος, η οποία, έχοντας χάσει το ένα μάτι, πήγαινε παραλία παραλία, έχοντας το τυφλό μάτι προς τη θάλασσα, πιστεύοντας ότι η απειλή είναι από τη στεριά. Ώσπου εμφανίστηκε βαρκάρης που την εξετόξευσε. Ηθικό δίδαγμα: Μην προσαρμόζεις τις αντικειμενικές συνθήκες στις δικές σου ανάγκες. Στηρίζουμε τον πρωθυπουργό, αλλά δεν γινόμαστε θώρακας για τις βολές που δεχόμαστε από τους βαρκάρηδες. Η Μαριέττα και εγώ επληρώσαμε το τίμημα – δεν πιστεύω ότι φαντάζεται, κανείς ότι μαχόμεθα για υπουργεία. Εγώ πλήρωσα και το τίμημα με το θάνατο του αδελφού μου, που δεν ήθελε έναν αδελφό υπουργό λοιδορούμενο συστηματικά και ίσως υποβολιμαία. Μένω στην παράταξη και είμαι υπερήφανος για την παράταξη. Ο Πολύδωρας δεν είναι εχθρός ή αντάρτης ή υπονομευτής».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ: «Δεν διεκδικώ τον ρόλο του αντάρτη, διεκδικώ να είμαι στρατιώτης της παράταξης, να τα έχω καλά με τη συνείδησή μου και να υπηρετώ τις αξίες αυτής της παράταξης. Μπορεί και με υπερβολικό τρόπο. Περνάμε κρίση, δεν μπορούμε να το κρύψουμε. Κρίση που οφείλεται και σε παραλείψεις δικές μας και σε λάθη μας. Μήπως έχουμε απογοητεύσει, μήπως έχουμε φοβίσει τον κόσμο; Γιατί η ακρίβεια είναι μεγάλη, οι διαρροές για τα μέτρα, ό,τι γίνεται με τα καύσιμα, δυσκολεύουν τον πολίτη. Η δύναμη της παράταξης, η ισορροπία στις ιδεολογίες. Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός έχει υποχωρήσει».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: «Μπορεί ο Μιχαλολιάκος να είναι αντάρτης, μπορεί να είναι υπονομευτής; Σε μια περίοδο σκληρής εσωστρέφειας ο Αβέρωφ είπε: Εγώ είμαι στρατιώτης, ούτε δεκανέας, ούτε λοχίας. Στρατιώτης με δικαίωμα γνώμης. Όσο επικίνδυνο είναι κάποιοι εξωθεσμικοί παράγοντες να προσπαθούν να δημιουργήσουν κρίση, άλλο τόσο είναι κάποιοι χωρίς πραγματικό θεσμικό ρόλο να εισχωρούν και να στιγματίζουν πρόσωπα και αξίες στην παράταξη».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΠΑΚΗΣ (πρόεδρος ΔΑΚΕ): «Οι όποιες διαφορές μας δεν είχαν να κάνουν ούτε με τις βασικές ιδεολογικές διαφορές ούτε με πρόσωπα, αλλά μας ενοχλούν συγκεκριμένες πρακτικές».


 

Ετικέτες: ,

2 responses to “«ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ» ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!

 1. Στέλιος

  27 Σεπτεμβρίου, 2008 at 8:31 μμ

  Μα ΕΝΤΕΛΩΣ τσάμπα μάγκες όμως!

   
 2. diktyon

  28 Σεπτεμβρίου, 2008 at 12:56 πμ

  Θα πάψω πλέον να ασχολούμαι με τους… «τσάμπα μάγκες». Δεν έχει νόημα.

   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: