RSS

Έχουμε «κρίση διακυβέρνησης»… αφού δεν υπάρχει πρωθυπουργός!!!

20 Σεπτ.
Του ΣΤΑΘΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Του ΣΤΑΘΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αναφερόμενος στο πολιτικό σκηνικό, ύστερα από σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Η κρίση είναι κρίση διακυβέρνησης και επειδή ακούμε και διαβάζουμε διάφορα περί ανασχηματισμού, είναι σαφές ότι η κρίση δεν είναι ζήτημα προσώπων, αλλά ζήτημα πολιτικής. Οι πολίτες ζητούν αλλαγή πολιτικής».

Για τη χθεσινή επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου σε δύο νοσοκομεία, ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το «ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη» και πρόσθεσε: «Σε αντίθεση με τον κ. Καραμανλή, εμείς δεν πάμε στα νοσοκομεία για να ψάξουμε κατσαρίδες, αλλά για να αναδείξουμε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως την έλλειψη μηχανήματος στο Νοσοκομείο Παίδων για θεραπεία και παρακολούθηση παιδιών με καρκίνο, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση πουλά και αγοράζει δημόσια περιουσία, και στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού που κάνει πολλά χειρουργεία να μην μπορούν να λειτουργήσουν».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες του Κινήματος θα συνεχιστούν και τόνισε την βασική προτεραιότητα, την οποία έθεσε ο Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ και είναι «η αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους».

Κριτική για την παιδεία

«Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά διακυβεύεται στη χώρα μας το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στην υποχρεωτική εκπαίδευση και αυτό είναι αποτέλεσμα των πολιτικών αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι παρά τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας πως «δεν υπάρχουν ελλείψεις σε βιβλία και προσωπικό», οι επίσημοι κατάλογοι του υπουργείου «αναφέρονται σε 1.741 κενά σε εκπαιδευτικούς».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, επιπλέον, έκανε λόγο για «τραγικές ελλείψεις αιθουσών στα νηπιαγωγεία της χώρας, με αποτέλεσμα απελπισμένους γονείς, που αναγκάζονται να στραφούν στα ιδιωτικά, χωρίς και εκεί να μπορούν να βρουν πολλές φορές θέσεις».

Καταγγελία για πρακτικές καρτέλ

«Αυτή τη στιγμή στην χώρα μας, η βενζίνη πουλιέται 10 λεπτά ακριβότερη από ό,τι στην ΕΕ. Εμείς λέμε, εδώ και τώρα πλαφόν με τιμή 10 λεπτά χαμηλότερα από ότι σήμερα», δήλωσε σήμερα, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κινήματος είπε ότι «σε όλη την αλυσίδα διακίνησης υπάρχουν πρακτικές καρτέλ και η κυβέρνηση επιλέγει να μην κάνει τίποτα. Ο πολίτης έχει πειστεί ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε μπορεί, ούτε θέλει».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου για Μονή Βατοπαιδίου

«Από δημοσιεύματα εφημερίδων μαθαίνουμε ότι τελικά αυτό που έλαβε το ελληνικό δημόσιο σε αντάλλαγμα με τα φιλέτα, που έδωσε στη Μονή Βατοπαιδίου, ήταν νερό. Όχι τις παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας, αλλά το περιεχόμενο της λίμνης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Μπροστά στην αυταπόδεικτη ευθύνη υψηλών κυβερνητικών παραγόντων, ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει στην Βουλή το αμίμητο: Η όλη υπόθεση διεπράχθη, εξετελέσθη και τελείωσε επί ΠΑΣΟΚ», είπε και πρόσθσε ότι «θα έλεγα στον υπουργό Δικαιοσύνης, αντί να βγάζει συμπεράσματα που προσκρούουν στην κοινή λογική, να αφήσει τη Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και να σταματήσει να υπαγορεύει στους δικαστικούς λειτουργούς πού πρέπει και πού δεν πρέπει να πάει η υπόθεση».

Ο εκπρόσωπος του Κινήματος επανέλαβε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ «ο φάκελος να πάει στην Βουλή, καθώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και πρέπει να τις αναζητήσει η Βουλή».

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην υπόθεση «Παυλίδη – δήμου Τήλου» και επέκρινε τον υπουργό Δικαιοσύνης για την απάντηση που έδωσε στον ερωτώντα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ντίνο Ρόβλια, λέγοντας ότι «έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο».

«Έχουμε έναν υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος αρνείται στην δημοσιότητα στοιχεία που δικαιούται να γνωρίζει ο κάθε Έλληνας πολίτης. Ο κ. Χατζηγάκης χρησιμοποιεί απροκάλυπτα δικαστικούς λειτουργούς για να συσκοτίσει υποθέσεις, όπου υπάρχουν πολύ σοβαρές ευθύνες στελεχών της παράταξής του», ισχυρίσθηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Βιώσιμη λύση για την ΟΑ ζητά το ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερώτηση για τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στη διάρκεια της πορείας εργαζομένων της Ολυμπιακής, είπε ότι «η κυβέρνηση δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα την ένταση, που είναι προφανές ότι θα υπάρξει τις επόμενες εβδομάδες, γύρω απ’ το ζήτημα της πώλησης της Ολυμπιακής και του εργασιακού μέλλοντος των εργαζομένων για να δημιουργήσει στην κοινωνία μία αίσθηση διαχωρισμού και να φτιάξει εχθρούς».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου καταλόγισε στον υπουργό Μεταφορών αδυναμία να δώσει απαντήσεις στην επίκαιρη ερώτηση του ΠΑΣΟΚ, που αφορούσε ζητήματα διαχείρισης της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

«Το ΠΑΣΟΚ θέλει μια βιώσιμη και ανταγωνιστική Ολυμπιακή. Λέμε όχι στον τεμαχισμό και στη συρρίκνωση. Θέλουμε μια Ολυμπιακή, η οποία να μπορεί να λειτουργήσει στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον των σύγχρονων αερομεταφορών, με δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια, η οποία συνάπτει στρατηγικές συμμαχίες και δίνει σύγχρονες ποιοτικές υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη, όπου και να βρίσκεται, σε όποιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας και να βρίσκεται. Είναι προφανές ότι αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση δεν το αποδέχεται. Διαπραγματεύτηκε ένα διαφορετικό πλαίσιο και αυτό είναι η βάση της συμφωνίας που έκανε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επέκρινε και τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέκο Αλαβάνο, για την αποστροφή του, στην Βουλή, ότι «η ΝΔ συνεχίζει τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ στην Ολυμπιακή», λέγοντας ότι «είναι προφανές ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α επιλέγει λάθος στόχο, για άλλη μία φορά. Φοβούμαστε πάρα πολύ ότι αυτό δεν πρόκειται να τον σώσει από τα εσωτερικά του προβλήματα. Αλλά είναι κρίμα απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας, η ελάσσονα αντιπολίτευση να επιλέγει να στοχοποιεί την αξιωματική αντιπολίτευση, και όχι αυτούς που, αυτή τη στιγμή, διαλύουν την Ολυμπιακή Αεροπορία».

Σε ερώτηση «από πότε οι διοικήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας έχουν σταματήσει να διεκδικούν τα οφειλόμενα του κράτους στην εταιρεία», ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «η ίδια η κυβέρνηση αποφάσισε να μη διεκδικήσει σε ευρωπαϊκά δικαστήρια αυτά, που εκδίκασαν τα ελληνικά δικαστήρια, απαξιώνοντας έτσι την ελληνική δικαιοσύνη και κάνοντας σαφές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι διαπραγματεύεται από μία θέση αδυναμίας».

ΠΑΣΟΚ: «Η κοινωνία γυρνάει την πλάτη της στην κυβέρνηση»

«Εμείς, εδώ και αρκετό καιρό, βλέπαμε ότι η κοινωνία γυρνάει την πλάτη της στην κυβέρνηση, γιατί της έχει γυρίσει η κυβέρνηση την πλάτη και βλέπαμε ταυτόχρονα ότι η κοινωνία άνοιγε τα αφτιά της στο ΠΑΣΟΚ, ότι ήταν πολύ πιο δεκτική να ακούσει τις προτάσεις μας, να δει αν, πράγματι, είμαστε μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτά, λοιπόν, που βλέπαμε στην κοινωνία, δεν το κρύβουμε ότι, μας χαροποιεί που αρχίζουν και φαίνονται και σε μετρήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, και υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν κάνει πολιτική και δεν αλλάζει τον σχεδιασμό του με βάση τις μετρήσεις».

Σε ερώτηση αν «μετά τις καλές για το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Παπανδρέου δημοσκοπήσεις κλείνουν οι εσωκομματικές πληγές της 11ης Νοεμβρίου», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «μετά από μια δύσκολη περίοδο, το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει ή κλείνει τις πληγές του και προχωρά αναδεικνύοντας τα προβλήματα του πολίτη και μιλώντας για αυτά».

 

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: