RSS

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ!

18 Σεπτ.

Ο νεαρός και ως θεολόγος εμφανιζόμενος Κωστής Χατζηδάκης προφανώς προσπαθεί να κοροϊδέψει πρώτα τον εαυτό του και μετά όλους εμάς τους άλλους. Δεν εξηγείται το γεγονός ότι είναι τόσο χαρούμενος για τη «λύση» στο θέμα της Ολυμπιακής! «Πρώτη φορά ακούσαμε υπουργό της κυβέρνησης να επιχαίρει για μια λύση στην οποία θα υπάρχει κοινοτικός επίτροπος» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στον υπουργό Μεταφορών, Κωστή Χατζηδάκη, για τον οποίο είπε ότι ανακοινώνοντας το «τέλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας» μίλησε «όχι ως υπουργός της κυβέρνησης, αλλά ως κοινοτικός επίτροπος».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για την Ολυμπιακή Αεροπορία παρουσιάζεται ως το «χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα», ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ερωτηθείς αν «πίσω από την κυβερνητική επιλογή κρύβονται συγκεκριμένα συμφέροντα», είπε ότι «εξ αντικειμένου η συγκεκριμένη επιλογή εξυπηρετεί συμφέροντα. Εμείς κατά κανένα τρόπο δεν θέλουμε να ενοχοποιήσουμε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες στο χώρο των αερομεταφορών. Εμείς δεν θέλουμε ούτε ιδιωτικό, ούτε κρατικό μονοπώλιο, θέλουμε μια υγιή και βιώσιμη Ολυμπιακή που να πείθει τους πελάτες της. Αυτό που πάει να χαθεί αυτή τη στιγμή είναι η δυνατότητα του πολίτη να κάνει επιλογές».

Επέκρινε την κυβέρνηση για επίδειξη «για άλλη μια φορά της περιφρόνησής της στις δημόσιες υπηρεσίες και την περιουσία των πολιτών», και την κατηγόρησε για αδυναμία διαπραγμάτευσης και υποτέλεια.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών ότι «επί ένα χρόνο απαξιώνει και δυσφημεί την Ολυμπιακή Αεροπορία» καθώς και για «παραπλάνηση» και «παρωπίδες» όταν λέει ότι «το κράτος δεν μπορεί να επενδύει λόγω της αρχής του ιδιώτη επενδυτή».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αφού επέκρινε τον Χατζηδάκη για «παράδοση» μαθημάτων Κοινοτικού Δικαίου, είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πολύ καλά το ευρωπαϊκό πλαίσιο καθώς και το ότι όλες οι χώρες μέσα στο πλαίσιο αυτό αγωνίζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα δικά τους συμφέροντα».

«Η Ελλάδα δεν είναι Βέλγιο, καθώς ο κ. Χατζηδάκης επικαλέσθηκε το παράδειγμα της Sabena. Η χώρα μας έχει νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, (άρα) έχει δυνατότητες να διεκδικήσει διαφορετικά πράγματα σε μια διαδικασία εύρεσης βιώσιμης λύσης για την Ολυμπιακή Αεροπορία» είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ερωτηθείς αν μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα ακυρώσει αυτές τις εξελίξεις, ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «θα περιμένουμε να δούμε πως θα καταλήξει η απόφαση προτού πούμε με ευθύνη τι μπορούμε να κάνουμε. Εμείς λέμε πως το 2003 είχαμε ξεκινήσει μια διαδικασία εξυγίανσης που κατέληγε σε μια νέα εταιρεία απαλλαγμένη από τα βάρη, η οποία με τραγικά λάθη της σημερινής κυβέρνησης απεμπολήθη».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για βιώσιμη Ολυμπιακή Αεροπορία που να διασφαλίζει και τις θέσεις εργασίας, ενώ απαντώντας και σε σχετική ερώτηση επανέλαβε πως «η διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι δεδομένη για όσους είναι σήμερα και ανάλογα με το πώς θα είναι το νέο σχήμα».

Τέλος ερωτηθείς για το αν «αναγνωρίζει το μερίδιο ευθύνης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση της ΟΑ», ο Γ. Παπακωνσταντίνου παρέπεμψε σε ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ το 2005 όπου είπε «ότι υπάρχουν ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις. Η διαφορά μας είναι ότι εμείς επιχειρήσαμε να βρούμε λύσεις, η ΝΔ ξεκίνησε από την ιδεοληψία ότι δεν μπορεί να υπάρχει αερομεταφορέας στην Ελλάδα όπου να έχει έλεγχο ή μερίδιο το κράτος και καταλήξαμε στην σημερινή κατάσταση».

 

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: