RSS

ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΟΙ «ΑΝΙΔΕΟΙ» ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ;

20 Ιον.

joke....

[Η γελοιογραφία είναι από τον «Ελεύθερο Τύπο»]

Παρακολούθησα την τηλεοπτική συνέντευξη του Καραμανλή από τις Βρυξέλλες και στο τέλος αναρωτήθηκα αν ο πρωθυπουργός μας κατάλαβε τι συνέβη. Διάβασα κι αυτά που έγραψε στην «Ελευθεροτυπία», ο ανταποκριτής της στις Βρυξέλλες, Κώστας Μοσχονάς, και αποφάνθηκα ότι οι Ευρωπαίοι γενικώς είμαστε δυστυχείς με τους ηγέτες που έχουμε… Τι Σύνοδος Κορυφής ήταν αυτή; Υπήρξε πολυχρωμία προτάσεων από τους 27 για… οικονομικά ψυγεία, πλυντήρια και λαμπτήρες!

Γιατί πεισμώνει ο Καβαλιέρε; Μάλλον για την… ειρωνική διάθεση με την οποία αντιμετώπισαν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες την πρότασή του για φόρο «Ρομπέν των Δασών» στα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών… (φωτ. Reuter). Από την «Ελευθεροτυπία»

«Έκθεση ανίδεων για την ακρίβεια» είναι ο τίτλος της ανταπόκρισης. Πολλές ιδέες ακούστηκαν χθες στη συζήτηση για την αντιμετώπιση της εκτίναξης των τιμών στην ενέργεια κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών. Οι περισσότερες για λόγους εντυπωσιασμού, που δεν έχουν καμία τύχη να υιοθετηθούν από τους 27. Συνεπώς, δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη λύση από το γενικόλογο πλαίσιο προτάσεων που υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ουσιαστικά πετάει το μπαλάκι στις κυβερνήσεις. Το γνωστό κοινοτικό πινγκ-πονγκ…

Κι ο Καραμανλής, ο πονηρούλης θέλησε να παραστήσει τον έξυπνο στέλνοντας επιστολή στον Μπαρόζο για το θέμα της ακρίβειας, ενώ γνώριζε ότι αυτό το θέμα ήταν στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου! Τι μας είπε μετά τη Σύνοδο;

Στο Συμβούλιο Κορυφής αποφασίστηκε η κατάργηση της υποχρεωτικής αγρανάπαυσης για το 2008, το πάγωμα των εισαγωγικών δεσμών για τα σιτηρά, η αύξηση της ποσόστωσης για το γάλα, ως μέτρα που θα αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις των αγροτικών προϊόντων. Ο Καραμανλής είπε ότι στο Συμβούλιο Κορυφής συμφωνήθηκε πως απαιτούνται και νέα μέτρα! Εναπόκειται στην αρμοδιότητα των χωρών-μελών να πάρουν επιπλέον συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση των εισοδημάτων, ανέφερε ο πρωθυπουργός. Διευκρίνισε πάντως ότι τα όποια μέτρα ληφθούν θα πρέπει να καλυφθούν από πρόσθετους φόρους. Επίσης ότι τα μέτρα θα πρέπει να είναι βραχυπρόθεσμα και στοχευμένα ώστε να μην προκαλούν στρεβλώσεις στην οικονομία… Δεν χρειαζόταν να δώσει συνέντευξη γι’ αυτά. Θα περιμέναμε το Δελτίο Τύπου από την αρμόδια υπηρεσία και… πάει, τελείωσε.

Δηλαδή, τώρα, μπορεί να μας πει ο πρωθυπουργός τι θα γίνει με το καυτό πρόβλημα της ακρίβειας, χάριν του οποίου έπαιξε και θέατρο πριν πάει στις Βρυξέλλες; Πέταξε διάφορες γενικολογίες, και κορόνες του για τη Siemens, και… όλα καλά κι όλα ωραία!

Με την ακρίβεια τι θα γίνει κύριε Καραμανλή;

 

Ετικέτες: , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: