RSS

Ο ΟΤΕ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

08 Μάι.
Σήμερα οι τελευταίες λεπτομέρειες στη Διυπουργική – Απομένουν οι ανακοινώσεις
Κερδισμένοι και χαμένοι
MIG: Φεύγει έπειτα από 9 μήνες με κέρδη περίπου 200 εκατ. ευρώ
Deutsche Telecom: Οξυγόνο η είσοδός της στην αγορά των Βαλκανίων
Κυβέρνηση: Δίνει το μάνατζμεντ του ΟΤΕ ύψους 9 δισ. ευρώ αντί πινακίου φακής
ΟΤΕ: Σε μεταβατική περίοδο, σε μια δύσκολη για τον ίδιο φάση
Επενδυτές ΟΤΕ: «Εγκλωβισμένοι», αφού οι Γερμανοί αγοράζουν με πανωπροίκι 30%

Επίθεση και από τον Γιώργο
«Ολέθρια πράξη και σκάνδαλο απιστίας σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και των Ελλήνων… Το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλήσει κάθε πολιτική και νομική δυνατότητα, προκειμένου το Δημόσιο να ανακτήσει τον έλεγχο του Οργανισμού»

Προειδοποίησε, μάλιστα:

-Τη μεν κυβέρνηση, ότι η εκχώρηση της επιχείρησης στους Γερμανούς είναι ολέθρια πράξη και σκάνδαλο απιστίας σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και των Ελλήνων. Θυμίζουμε ότι παλιότερα είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης για σύσταση Εξεταστικής επιτροπής όταν γίνουν γνωστοί οι όροι της συμφωνίας.

-Τους υποψήφιους αγοραστές, ότι το ΠΑΣΟΚ όταν κερδίσει τις εκλογές θα εξαντλήσει κάθε πολιτική και νομική δυνατότητα προκειμένου το δημόσιο να ανακτήσει τον έλεγχο του οργανισμού. «Ας το γνωρίζουν αυτό οι υποψήφιοι αγοραστές, δεν τους εκφοβίζουμε, τους ενημερώνουμε προκαταβολικά», είπε. Υποστήριξε ότι «το σκάνδαλο απιστίας σε βάρος της χώρας», από την πώληση του ΟΤΕ, ξεκίνησε με την κατάργηση των ασφαλιστικών δικλείδων από τη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή την κατάργηση της ελάχιστης συμμετοχής του δημοσίου στο 33% των μετοχών του ΟΤΕ και του δικαιώματος ψήφου στο 5% για κάθε άλλο επενδυτή, τις οποίες και το ΠΑΣΟΚ θα επαναφέρει.

«Με το που καταργήθηκαν οι ρυθμίσεις αυτές ως διά μαγείας εμφανίστηκε κάποιος και αγόρασε το 20% του ΟΤΕ και η κυβέρνηση είναι ήδη υπόλογη, διότι εξέθεσε τον ΟΤΕ στον κίνδυνο επιθετικής εξαγοράς», είπε. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παραδίδει τον οργανισμό στο γερμανικό δημόσιο και επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση που βγήκε στην παγκόσμια πιάτσα να πουλήσει τα πάντα σε Γερμανούς, Κινέζους και Αραβες. Απέδωσε τη σκοπιμότητα της εξαγοράς του ΟΤΕ από τους Γερμανούς στο ότι η Ντόιτσε Τέλεκομ θέλει ο ΟΤΕ να γίνει το όχημα για την επέκτασή της στα Βαλκάνια κι αυτό το δικαίωμα, «που είχαμε για τον εαυτό μας το χαρίζουμε στη γερμανική κυβέρνηση», είπε. Απαντώντας στις αιτιάσεις ότι εμφανίζονται στο ΠΑΣΟΚ ως κρατιστές, είπε πως «δεν είμαστε κρατιστές αλλά είμαστε τόσο κρατιστές όσο και οι Γερμανοί που μας εξαγοράζουν»…

Επιφυλάξεις και εκ δεξιών
Δεν συμφωνεί ο Μ. Εβερτ. Ηξεις αφήξεις από Δημ. Αβραμόπουλο. Επιφυλακτικοί, Γ. Σουφλιάς, Γ. Μανώλης, ΔΑΚΕ.

ΣΥΝ: Παραμύθι για μικρά παιδιά η συνδιοίκηση

Στην τελική ευθεία το ξεπούλημα, παρά τις αντιδράσεις αντιπολίτευσης, εργαζομένων και επενδυτών. Η διυπουργική επιτροπή συζητά σήμερα την υπόθεση, ώστε να δοθεί το πράσινο φως στον Γ. Αλογοσκούφη για να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις και να πανηγυρίσει το -και δικό του- κατόρθωμα, να απαλλαγεί το Δημόσιο από τον κερδοφόρο ΟΤΕ.

ΑΠΟΨΕΙΣ
Αντίο με κλειστά χαρτιά

ΜΠΗΚΑΝ στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την πώληση του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom από τη Διυπουργική Επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, που συνέρχεται σήμερα, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε χθες σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης.ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ νέα συνεδρίαση της Επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα, για να εγκριθεί το τελικό κείμενο της συμφωνίας, το περιεχόμενο της οποίας δεν αποκαλύπτει η κυβέρνηση, προφανώς για να αποφύγει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων στον ΟΤΕ, αλλά και τις όποιες εσωκομματικές επιφυλάξεις.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ η κυβερνητική πλευρά διά του κ. Θεόδ. Ρουσόπουλου, ότι «δεν έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση». Κατηγόρησε, μάλιστα, και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου για τις επικρίσεις του, ότι έσπευσε να «βγάλει ετυμηγορία», για «να δημιουργήσει εντυπώσεις προς όφελος εσωκομματικών ισορροπιών», αλλά και «να δημιουργήσει ένα κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά τον επενδυτικό τομέα».

ΓΙΑΤΙ, ΟΜΩΣ, σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που είναι η εκχώρηση σε ξένη εταιρεία ενός στρατηγικού χαρακτήρα δημόσιου και κερδοφόρου οργανισμού, η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα χαρτιά της, με αποτέλεσμα και κυβερνητικά στελέχη να διατυπώνουν αμήχανες απαντήσεις;

ΜΙΛΩΝΤΑΣ στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για απιστία σε βάρος των συμφερόντων της χώρας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι, όταν το ΠΑΣΟΚ αναλάβει την εξουσία, θα εξαντλήσει κάθε νομική και πολιτική δυνατότητα για να ανακτήσει το Ελληνικό Δημόσιο τον έλεγχο του ΟΤΕ (ποιες είναι, όμως, αυτές οι νομικές και πολιτικές δυνατότητες;).

ΕΙΝΑΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ, κρίσιμο το ερώτημα, αν με τις συμφωνίες που προωθεί η κυβέρνηση το Ελληνικό Δημόσιο θα ελέγχει τον ΟΤΕ ή θα τον αποχαιρετήσει οριστικά και θα τον παραδώσει στη γερμανική εταιρεία.

ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ μάλλον απίθανο, ο ξένος επενδυτής να μην έχει τον έλεγχο. Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδης Εβερτ συνιστά στους υπουργούς που χειρίζονται το θέμα, να εξασφαλίσουν ότι «θα υπάρχει μια επιχείρηση, η οποία δεν θα διοικείται από το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί να ελέγχει τις πράξεις της».

ΣΥΜΦΩΝΑ με την επιχειρηματική λογική και πρακτική που ισχύει διεθνώς, ζητείται το απολύτως αδύνατο, ενώ η αλήθεια είναι «αντίο ΟΤΕ» από το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: