RSS

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

24 Μαρ.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

papoulias.jpg

Με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου, επικοινωνώ και πάλι μαζί σας για να σας μεταφέρω αισθήματα αγάπης και εκτίμησης της Πατρίδας και για σας ευχηθώ υγεία, χαρά και ευτυχία.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου του 1821 αποτελεί αφορμή για την ανάκληση του κλέους των αγωνιστών της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας. Ο αγώνας και η θυσία τους είναι για μας σήμερα υπόμνηση της αίσθησης της ευθύνης μας απέναντι στην πατρίδα, ενώ λειτουργεί σα μια πλατιά διαφωτιστική δύναμη, θεμελιώνοντας την εθνική μας συνείδηση, πάνω στην εθνική αυτοπεποίθηση και ομοψυχία

Η σημερινή επέτειος δεν ανανεώνει μόνο την ευγνωμοσύνη του έθνους στους αγωνιστές του 21, αλλά τονίζει τη «μεγάλη αλήθεια»: ότι η προσήλωση στα ιδανικά της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας αποτελεί προορισμό για κάθε άνθρωπο με υπερατομική συνείδηση. Ως χρέος προς τους αγώνες τους, αλλά και ως έκφραση της ανάγκης των Ελλήνων για την Ελευθερία, οφείλουμε να διακηρύξουμε ότι η Πατρίδα μας, στηριγμένη στην σύμπνοια και στην ενότητα, θα συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο των υψηλών ιδανικών, προάγοντας την ειρήνη και την δημοκρατία.

Ιδιαίτερα σήμερα, που η εποχή μας χαρακτηρίζεται από ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον, με σημαντικές προκλήσεις τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο. Η προσπάθεια και ο αγώνας πρέπει να ενταθούν. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση τους απαιτεί πριν από όλα την ενότητα του απανταχού ελληνισμού και την συστράτευση στους κοινούς στόχους.

Εσείς οι συμπατριώτες μας του Εξωτερικού, υπηρετήσατε και υπηρετείτε την ελληνικότητα στο παγκόσμιο περιβάλλον, κατορθώνοντας, στο πέρασμα του χρόνου, ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες, να ξεχωρίζετε και να προοδεύετε.

Η επιτυχημένη πορεία σας συνδυαζόταν, πάντα, -και εξακολουθεί να συνδυάζεται – με ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο αίσθημα προσφοράς στην Πατρίδα. Άλλωστε διατηρήσατε, μεταδίδοντας από γενιά σε γενιά, την ελληνική παράδοση και την ταυτότητα, αναδεικνύοντας τις αξίες που μας ενώνουν: Την Ιστορία, τον Πολιτισμό, τη Θρησκεία μας.

Η προσφορά σας είναι ανεκτίμητη και σας είμαστε όλοι μας ευγνώμονες για την πολύτιμη συμβολή σας για την ανάδειξη του Οικουμενικού Ελληνισμού στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Η Επανάσταση του 1821 είναι μία από τις υψηλές παρακαταθήκες, που έχει ο ελληνικός λαός. Η προσήλωση στην ελευθερία, την αυτοδιάθεση, τη δημοκρατία, την αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη ήταν για τους αγωνιστές του 1821 όχι μόνο πίστη αλλά και τρόπος ζωής. Και ακριβώς σ’ αυτή την κληρονομιά έχουμε ιστορικό καθήκον να ανταποκριθούμε. Πρέπει να διατηρούμε, με πράξεις και όχι με λόγια, την ανεξαρτησία μας εναντίον οποιασδήποτε επιβουλής. Να προστατεύουμε και να αξιοποιούμε αυτή την τόσο ακριβά πληρωμένη κληρονομιά.

 
1 σχόλιο

Posted by στο 24 Μαρτίου, 2008 in ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

 

Ετικέτες:

One response to “25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: