RSS

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑ… Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ!

08 Φεβ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ

ΑΛΑΒΑΝΟΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ!!!

Όπως λέμε, δημιουργία της Μεγάλης Αλ[Α]βανίας! Ο νέος κεντρικός στόχος του Συνασπισμού είναι να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση ενός Μεγάλου Συνασπισμού, με επίκεντρο τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς είπε ο Α. Αλαβάνος ανοίγοντας τις εργασίες του 5ου τακτικού συνεδρίου του κόμματός του. Ο καημός του Συνασπισμού είπε ο Αλαβάνος είναι «να ανατραπεί το σύστημα του δικομματισμού, να οικοδομηθεί μια νέα πλειοψηφία και αυτή η πρόταση να μεταφερθεί στις συνεργαζόμενες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ». Κι όσο για τις σχέσεις του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ, ο Αλαβάνος είπε ότι, ορισμένοι υποστηρίζουν, ότι μια κυβερνητική λύση θα μπορούσε πολύ πιο εύκολα να δοθεί μέσα από μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, πρόσθεσε, μια τέτοια συνεργασία δεν θα αποτελούσε λύση! Τι πολιτικές διαφορές με το ΠΑΣΟΚ μπορώ να τις κατανοήσω, αλλά τη μανία καταδίωξης κατά του ΠΑΣΟΚ αδυνατώ να καταλάβω…

  • Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι πως ο Αλαβάνος και όσοι ακολουθούν τον ειρμό των σκέψεών του, βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Η εμμονή τους να μη θέλουν τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, καταδεικνύει το «κόμπλεξ» μιας συνομοταξίας ανθρώπων, που ευρισκόμενοι κάτω από διαφορετικές κάθε φορά ταμπέλες, κορδακίζονται ότι όλοι και ο καθένας χωριστά είναι περιούσιοι, έχουν τη σφραγίδα της δωρεάς και εξαντλούν την αγωνία τους για το μέλλον του τόπου και της δημοκρατικής παράταξης στην αυτοϊκανοποιημένη ομφαλοσκοπία.

Επιπλέον η εμμονή τους αυτή αποτελεί παράδειγμα της αληθινά εξοργιστικής στάσης τους ή καλύτερα της αποχής τους από ένα διάλογο που θα μπορούσε να προκαλέσει τη δραστηριοποίηση του κόσμου της λεγόμενης «κεντροαριστεράς» υπέρ του ενωτικού αιτήματος για να φύγει η Δεξιά από την εξουσία.

  • Είπε ο Αλαβάνος ακόμη: «Εμείς μπορούμε να υπάρξουμε μόνο μέσα σε ένα νέο τοπίο. Αν οι άλλοι έχουν καταλάβει τα καθίσματα σε ένα σύστημα που είναι αναχρονιστικό, αν μένουν στην ξύλινη γλώσσα και στις ανούσιες αντιπαραθέσεις ενός πολιτικού συστήματος που μας χαιρετάει, κι αν δεν υπάρχει θέση για μας, εμείς θα αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις, τις συγχύσεις, τα διλήμματα, τις δυσκολίες και τις θαυμαστές δυνατότητες ενός κόσμου που έρχεται…».

Μου θυμίζει λίγο από ατμόσφαιρα… Τσέχοφ [«Στη Μόσχα… στη Μόσχα…»] ο περιγραφικός λόγος του Αλαβάνου. Αν δεν μπορούν να ζήσουν εδώ, ας πάνε στο Παρίσι. Μου τη «δίνει» η αποκλειστικότητα της ευαισθησίας! Μόνο οι άνθρωποι του Συνασπισμού είναι ευαίσθητοι, ενώ εμείς, οι άλλοι είμαστε αναίσθητοι! Θέλει να πει ο κύριος Αλαβάνος ότι η γλώσσα του Γιώργου Παπανδρέου είναι «ξύλινη»; Τότε ο άνθρωπος δεν έχει κάνει ποτέ τον κόπο να τον ακούσει. Ο οραματικός λόγος του Παπανδρέου υπερβαίνει τη βερμπαλιστική ακροβασία του Αλαβάνου και των άλλων ηγητόρων του Συνασπισμού.

  • Ο Παπανδρέου αντιμάχεται τη διαφθορά, το παλιό πολιτικό κατεστημένο, τη διαπλοκή πολιτικής και μέσων μαζικής ενημέρωσης και το αποδεικνύει καθημερινά και το «πληρώνει» καθημερινά. Ο Συνασπισμός κατάφερε να είναι το χαϊδεμένο παιδί του κατεστημένου. Αυτή τη στιγμή όλοι ξέρουμε πια ότι το ΒΗΜΑ σιγοντάρει το «νέο» ξεκίνημα του Συνασπισμού με πρόεδρο το νεαρό Τσίπρα. Δεν χρειάζεται να το αρνηθούν, γιατί φαίνεται. Είναι εύκολο για τον Αλαβάνο να κάνει τον Δον Κιχώτη και να πολεμάει ανεμόμυλους. Ο διάδοχός του είναι ήδη στην αγκαλιά του κατεστημένου!

Όμως οι άνθρωποι του Συνασπισμού, ζουν εδώ, είναι παμπάλαιοι, ουσιαστικά κυβερνάνε μαζί με τη Δεξιά τόσα χρόνια, και δεν μπορεί ο κόσμος να ξεχνάει τη συμπαιγνία Συνασπισμού και Νέας Δημοκρατίας να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ και να κυβερνήσουν από κοινού τον τόπο. Τα ντολμαδάκια της κυρίας Μητσοτάκη δεν τους έχουν κάτσει στο λαιμό; Δυστυχώς, ο Συνασπισμός ξεχνάει – εμείς δεν ξεχνάμε. Εγώ θα συμπληρώσω δυο λόγια τώρα – τα υπόλοιπα σε άλλο σημείωμα – που έχουν σχέση με τον πολιτισμό.

  • Εκείνοι που επί χρόνια ψωμίζονται από τον κρατικό κορβανά, είναι οι άνθρωποι του Συνασπισμού ή όπως κάθε φορά λέγεται: ΚΚΕ εσωτ., ΕΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, Συνασπισμός κ.λπ. Οι άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης που σήμερα – λένε – είναι «θυμωμένοι», αυτοί είναι οι προνομιούχοι των επιχορηγήσεων, επιδοτήσεων, ενισχύσεων, κοινοτικών προγραμμάτων, λες και το κράτος είναι υποχρεωμένο να τους έχει μονίμως στις συμβάσεις! Δηλαδή, είναι ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ!

Διακρίνονται από κομματική μονολιθικότητα η οποία είναι κοντόφθαλμη. Δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους. Μήπως θα πρέπει να απαριθμήσω τους ανθρώπους του Συνασπισμού που μετά τη μεταπολίτευση κατέλαβαν κρατικές θέσεις ή σε δημόσιους οργανισμούς ή σε επιτροπές του υπουργείου Πολιτισμού, ή στην ΕΡΤ, ή στο Κέντρο Κινηματογράφου κ.λπ.; Τα μέλη των διαφόρων επιτροπών του υπουργείου Πολιτισμού, εδώ και πολλά χρόνια, αποτελούνταν κατά κανόνα από ανθρώπους του Συνασπισμού. Αυτοί κανόνιζαν πάντα πού θα δοθεί το χρήμα, ποιοι θα πάρουν τα βραβεία, ποια λογοτεχνικά βιβλία θα μεταφραστούν στο εξωτερικό, ποιοι θα φτιάξουν τα μεγάλα λευκώματα υπουργείων και οργανισμών (μιλάμε για εκατομμύρια!)… Στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίο, ας πούμε, αυτοί δεν είναι τα τελευταία χρόνια που κουμαντάρουν τα πράγματα; Γιατί, λοιπόν, είναι θυμωμένοι;

  • Αλλά, κάποια στιγμή χρειάζεται να δούμε τα ονόματα όλων αυτών που στελέχωσαν επιτροπές και διάφορες δημόσιες θέσεις και επί ΠΑΣΟΚ και επί Νέας Δημοκρατίας. Τώρα, γιατί διαμαρτύρονται; Μήπως χάθηκε από τα χέρια τους η μεγάλη κουτάλα κι αυτοί τρώνε ψίχουλα; Κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει το γεγονός ότι στον τομέα των γραμμάτων και της τέχνης υφίσταται μια ιδιοτελής ομάδα που είναι ικανότατη στο να συμπαρασύρει το πλήθος των πολιτικώς αδιαπαιδαγώγητων και να ανατρέπει βασικές αρχές της δημοκρατίας. Πρόκειται για μια εκδήλωση ενός νοσηρού κλίματος που επικρατεί επί πολλά χρόνια. Ουσιαστικά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το Συνασπισμό…
  • ΥΓ. Προσέξτε: Επειδή είναι πολύ λίγοι, έχουν φάει όλοι. Δηλαδή, όλοι αυτοί που κάθε φορά υπογράφουν μανιφέστα και διαμαρτυρίες και όπως φαίνεται δεν χορταίνουν με τίποτα! [Μήπως επειδή τελευταία ο Τατούλης τα έδωσε στα βουνά και στις ραχούλες της Αρκαδίας και δεν τα φάγανε αυτοί;]
 
Σχολιάστε

Posted by στο 8 Φεβρουαρίου, 2008 in ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

 

Ετικέτες: , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: