- Εντονες είναι οι διεργασίες στο ΠαΣοΚ με σκοπό την ανάδειξη των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η επιτροπή που ασχολείται με την επιλογή τους έχει να αντιμετωπίσει μια παράδοξη κατάσταση: από τη μια να υπάρχει πληθώρα υποψηφίων και από την άλλη να μην υπάρχουν αρκετά νέα και άφθαρτα πρόσωπα, επαγγελματικά και κοινωνικά καταξιωμένα, που θα αποκαταστήσουν τους δεσμούς εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων με το κόμμα. Ο φόβος για μεγάλη αποχή είναι διάχυτος στην Ιπποκράτους, ενώ η συγκεντρωτική διαδικασία την οποίαν ακολουθεί το ΠαΣοΚ, όπως άλλα κόμματα, στα δώδεκα χρόνια που οι περίπου 6.300 δήμοι και κοινότητες έγιναν 325 δήμοι, δεν βοηθά την κατάσταση.
Εν αναμονή των υποψηφιοτήτων «Το Βήμα» επιχείρησε μια καταγραφή των ονομάτων που ακούγονται για τους μεγάλους δήμους της χώρας. Για τον Δήμο Αθηναίων ακούγεται έντονα το όνομα της Φώφης Γεννηματά, ενώ ψηλά βρίσκονται και τα ποσοστά του Μ. Χρυσοχοΐδη. Εχουν μετρηθεί επίσης ο Π. Γερουλάνος και η Τίνα Μπιρμπίλη, οι οποίοι δεν σημείωσαν σπουδαίες επιδόσεις. Ο Π. Φασούλας λέγεται ότι δεν θα ενδιαφερθεί ξανά για το χρίσμα και συζητούνται τα ονόματα των Ι. Μίχα και Δ. Καρύδη.
Στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας φαίνεται ότι συνενώνει τις δυνάμεις του ΠαΣοΚ ο πρώην βουλευτής Κ. Λάλος, ενώ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον οι Αλ. Χρυσός, Χρ. Σαλελές και Λ. Τζανής. Στη Νίκαια ο επί χρόνια δήμαρχος Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης , προερχόμενος από τον Συνασπισμό, ζητεί ξανά τη στήριξη του ΠαΣοΚ. Αυτή τη φορά όμως εκδηλώνονται αντιδράσεις για το πρόσωπό του. Ενδιαφέρον έχουν δείξει επίσης οι Θ. Τερζής, Β. Βαλσαμάκης, Γ. Μαρωνίτης, Στ. Λογοθέτης και η κυρία Δήμητρα Μόσχου. Στον Κορυδαλλό μάλλον θα είναι ξανά υποψήφιος ο σημερινός δήμαρχος Στ. Κασιμάτης και στην Καλλιθέα ο Κ. Ασκούνης, ενώ ξεκίνησε δυναμικά και η Βάσω Μαργαρίτη. Για τον Δήμο Γλυφάδας ακούγονται τα ονόματα των Κ. Κόκκορη, Θ. Μπαλασόπουλου, προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και του νομάρχη Αθηνών Ι. Σγουρού. Στον Αλιμο και στο Πέραμα υποψήφιοι θα είναι οι νυν δήμαρχοι Θ. Ορφανός και Ν. Γλύκας.
- Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=344774&dt=23/07/2010#ixzz0uWBYXEY4
Σχόλια
Για την περιφέρεια η μισή Δημοτική Ομάδα του κυρίου Κασιμάτη θα μοιράζει ψηφοδέλτια με τον εκλεκτό του Μιχαλολιάκου και του Νεράντζη, οι άλλοι μισοί θα δίνουν (ας πούμε) τον κύριο Μίχα ή τον κύριο Σκανδαλίδη.
Ρε σεις, φαινόμαστε για τόσο ηλίθιοι να ρθούμε να βαράμε και παλαμάκια;
http://neagenia-neagenia.blogspot.com/2010/07/blog-post_1495.html
http://16xronipoli.blogspot.com/2010/07/blog-post_09.html
Η συστηματική προσπάθεια ορισμένων λιμοκοντόρων και των μηχανισμών τους, που σε εκατοντάδες τηλεφωνικές ή προσωπικές επαφές τους έφτασαν να αναφέρουν ότι “δεν κατεβαίνουμε” ή ακόμη ότι “η Μερόπη Κατσάνου κατεβαίνει με τον Κασιμάτη”, τους καθιστά γελοίους. Πιο γελοίους και από ότι μπορούσαμε να φανταστούμε.
Δεν αξίζουν ούτε την διάψευσή μας.
Το μόνο που επισημαίνουμε είναι ότι εμείς “δεν κατεβαίνουμε” στους πολίτες.
Εμείς ανεβαίνουμε…
Από τους πολίτες, με τους πολίτες, για τους πολίτες…
Κάτι που δεν έμαθαν ποτέ, όσοι συμμετέχουν “μόνο για να πάρουν” και όχι για να συμβάλουν.
http://16xronipoli.blogspot.com/2010/07/blog-post_09.html